top of page

עשרה טיפים להרזיה ולירידה במשקל


אז החלטת שהגיע הזמן לרדת במשקל, ולדאוג לבריאות שלך ולתת לגוף שלך את היחס והכבוד הראויים לו.

זה צעד מבורך. גם אם לא קל בכלל.

ולפני שאת מתחילה כבר לחלום על היום שאחרי, תני לי רגע לאמת אותך עם כמה עובדות.

רוב תהליכי ההרזיה - נכשלים! מחקרים מעידים על בין 97-80% כישלון בקרב מרזים.

כלומר בערך 20% ופחות, מצליחים לרדת במשקל.

עכשיו, רק שתדעי , לגיל אין כאן חשיבות. לצעירים ולמבוגרים יש את אותם סיכויי הצלחה להצליח לרזות.

וכן, לגברים ולנשים , יש גם כן את אותם הסיכויים להצליח או להיכשל בדיאטה.

אז מה יכול השפיע אם נצליח או לא?

סיכמתי עבורך את הגורמים העיקריים ביותר שנמצאו כמשפיעים על הצלחת תהליך הרזייה.



5 הגורמים אשר מחקרים הוכיחו כמעלים את סיכויי ההצלחה לרזות.

  1. התמדה

  2. ליווי אנושי , לדוג' עם בעל מקצוע

  3. מעקב אחר משקל (להישקל כל X זמן)

  4. ספירת קלוריות - כל המחקרים מראים שבדיקה של כמות הקלוריות של המזונות בדיאטה והעדפה של מזונות דלי קלוריות . מסייעת להצלחה בירידה במשקל.

  5. תבניות אכילה קבועות - לוח ארוחות שבועי מוכן מראש. כך שניתן להיערך כבר משלב הקניות ובהמשך בשלב הבישולים במטבח , להרכבת ארוחות מאוזנות התומכות בתהליך ההרזיה.



בנוסף , ישנם הרבה טריקים וטיפים שניתן להיעזר בהם ולהשתמש בהם בתהליך הלא פשוט של ההרזיה.

לפניך 10 הטובים שבהם:


  1. התחילי להסתכל על הרכב המזונות והמאכלים שאת אוכלת. תתחילי לפתח הרגל להסתכל באמצעות האינטרנט או אפליקציה ובתווית המזון במוצר קנוי וארוז. נסי לא לעבור את הטווחים הבאים : נסי להימנע ממוצרים שהם מעל 150 קלוריות ל100 גרם מוצר. ונסי להימנע ממוצרים שיש בהם מעל 20 גרם פחמימה ל100 גרם מוצר.

  2. להוציא את כל הפיתויים והמאכלים המשמינים מהבית ולא לקנות מוצרים שלא תומכים בתהליך ההרזיה. שממש לא יהיה בבית. אם ממש חייבים. מותר לאכול ארוחה אחת בשבוע עד 600 קלוריות. ועדיף לאכול אותה בחוץ . שלא יהיו מאכלים משמינים ופיתויים בבית.

  3. להתחיל לבשל. להתחיל להטמיע הרגלים שבמהלך השבוע אנו מקדישות זמן לחיתוך סלטים, בישול פחמימות טובות , בישול מנות חלבון מזינות. שיהיה במקרר מוכן מראש.

  4. להתחיל להישקל בתדירות מסוימת בה את מרגישה בנוח בין פעם בשבוע לכל יום. לא יותר מזה לא פחות מזה. בחרי איפה נוח לך בין שני הקצוות. את צריכה בקרה על מה קורה והאם את בדרך הנכונה.

  5. שתפי את הסביבה שלך בתהליך שהתחלת. את תצטרכי הרבה פרגון והבנה, למה את לא אכולת מזה בחג, ולמה את לא אוכלת מזה בארוחת שישי. הסבירי להם שקיבלת החלטה ויש לך יעד ואת מבקשת שיפרגנו יתמכו.

  6. היאזרי בסבלנות . כמויות רבות של סבלנות. זהו תהליך איטי ומייגע. ולא רואים תוצאות לעיתים לפרקי זמן ממושכים. אך אם תצליחי לצלוח את זה, את תגיעי לשם.

  7. היערכות לאירועים מיוחדים כגון ארוחות שישי - שבת. חופשות, טיסות, חגים, ימי הולדת , וכ'ד מה הכוונה היערכות? במידה ואנו רוצים לחגוג וליהנות מהארוחה העשירה , עלינו לכוון את ארוחת האקסטרה השבועית שתיפול על האירוע. ומה נעשה אם יש יותר מארוחה אחת? נצטרך להתאפק ולהגיע שבעים, לאכול מאכלים מופחתי קלוריות מהשולחן ולוותר על הקינוחים. אי אפשר לחגוג בכל הארוחות ולהמשיך בירידה.

  8. ירקות ירקות ירקות - הירקות הן העיקריות! קודם כל מלאי את הצלחת בכל טוב ממאכלי ירקות למיניהם ירקות בתנור, מאודים, מבושלים, מוקפצים, טריים) הם יתנו לך תחושת שובע בשל הסיבים ויספקו את המינרלים והוויטמינים להם את זקוקה

  9. מים - הקפידו לשתות 3 ליטר מים ביום. ומתוך 3 הליטר האלו , לפני כל אחת מהארוחות העיקריות, שתי במשך כ חצי שעה לפני, 500 מ'ל מים. זה יווסת את תחושת הרעב והשובע ויעזור לך לשלוט בהכנסה הקלורית בארוחה.

  10. הכיני ערכת גלגלי הצלה - כשתוקפת אותך הדודה, כתוקפים אותך החשקים, תהיה לך ערכה עם מאכלים מופחתי קלוריות שיכולים לספק את החשק שתוקף אותך למשל פירות חתוכים, חטיפי אנרגיה מופחתי קלוריות וכד'. כשאת מרגישה שאת 'מתה ' למשהו מתוק, תשתמשי בגלגלי ההצלה. עדיף שיהיו לך בחירות טובות בבית לרגעים אלו.



コメント


bottom of page